Translate

tirsdag 20. mars 2012

Stalagmitt-sokkar

Dette er sokkane Stalagmitt (eller Stalagmite som dei heiter på engelsk). Eg klarar ikkje heilt å sjå samanhengen mellom steinar som veks opp av bakken og desse sokkane, men pytt sann... Mønsteret på sokken vert repetert fire gonger, og for dei som er kjapp i å rekne i hovudet, så vert det ein mønterrapport pr. strikkepinne om ein brukar strømpepinn. Lett å halde orden på med andre ord. Eg TRUR eg har strikka ei mønsterhøgd for mykje på sokkeskaftet, men det er ikkje så farlig. Ikkje alltid eg les mønsteret for godt ;-) Eg brukte Cash sock denne gongen og. Utrulig mjukt og godt, men me får no sjå kor holdbart det er...


Bileta er tekne på den flotte Hellestøstranda, med ein lett oppgitt son som modell (mamma, har du med deg sokkar i veska???)

Det er forresten skilnad på høgre og venstre sokk, men det kom ikkje så godt fram på desse bileta.





Mønster: Stalagmite frå boka Knit Sock Love
Garn:  Gepard Garn Cash Sock
Pinner: 2,5 mm
Lenkje til Ravelry: Stalagmite

tirsdag 13. mars 2012

Snurresokkane Gothic Spire

Å du og du, desse vart mjuke! Sokkegarn av kasjmir er deilig luksus! Fine vart dei og synest eg. For meg som brukar strømpepinnar når eg strikkar og ikkje den meir nymotens "magic loop" så vart det litt mykje strikkepinnar. Snurringane er laga med å ta fire masker på hjelpepinn framfør arbeidet, snurra garnet rundt desse maskene og strikka vidare. Fin effekt, men litt styr. Det vart litt sånn vaffelsaum av det, og eg kan godt tenka meg at dette er ein teknikk som kan passa bra på ein jakke til ei småjente.



Tå utan snurping og synleg saum er det finaste synest eg. Ikkje vanskelig å få til, og det finnast mange videoar på YouTube som forklarar korleis ein gjer det. Søk på Kitchener stitch, så får du opp mange ulike treff. Eg har funne ut at åtte masker på oppsida og åtte masker på undersida er passe til min fot.

Mønster: Gothic Spire frå boka Knit Sock Love
Garn:  Gepard Garn Cash Sock
Pinner: 2,5 mm
Lenkje til Ravelry: Gothic Spire

onsdag 7. mars 2012

Fiskehaler!

Det var litt i kaldaste laget for ein frysepinn som meg på jobb i vinter, så då måtte det strikkast litt varmt tilbehør. Pulsvarmarar er perfekt kontortilbehør, og er fort gjort å strikka. Pass berre på at garnet er MJUKT, for det klør lett når huda er så tynn. Eg har brukt alpakka frå Dale.



Mønster: Fishtail wristwarmer. Gratismønster på Ravelry :-)
Garn: Royal alpakka frå Dale garn i fargen 0062 
Pinner: 2,5 mm
Lenkje til Ravelry: Fiskehaler