Translate

lørdag 22. januar 2011

Royalt svøb.....

Eg byrjar like greitt litt pompøst med eit royalt svøb som det så fint heiter (det høyres ikkje like flott ut med babyteppe......). Teppet såg eg første gang utstilt hos Sommerfuglen i København før jul. Dei hadde garn og mønster til sals, men koffert og vesker var fulle, så eg kjøpte det ikkje. Svøbet, eller teppet om du vil, er det same som kronprinsesse Mary av Danmark har til sine små tvillingar. Heldigvis fann eg mønsteret på internet! Mønsteret er heilt genialt. Enkelt å strikka og lite å montera.

Teppet er strikka til ei heilt ny, vakker lita jente som har fått namnet Martha.

Mønster: Marys royale svøb
Garn: Drops alpakka

6 kommentarer:

 1. Gratulere med blogg Gro! Så kjekt!
  Dette teppe er bare sååååå nyyyyyydelig og heldige jenta som får det....
  Jeg skal legge meg til som følger...gleder meg til neste innlegg!!!
  klem Ragnhild

  SvarSlett
 2. Dette må være det lekkreste strikketeppe eg har sett på veldig lenge! Rett og slett alldeles nydelig:)
  Sjalet var jo også lekkert da......

  Legger deg til blogglista mi eg :) håper det e greit :oD
  hk

  SvarSlett
 3. Hei Gro :)

  Du sa jeg kunne spørre hvis jeg stod fast!

  Strikket du mellomborden på rundpinne, alle fire sider samtidig, eller hver side for seg? Sitter her med to ulike oppskrifter, en dansk fra nettet (60 løkker hver side) og en fra SandnesGarn (93 løkker hver side) Har forsøkt på Sandnes sin variant, men er veldig usikker på om det blir bra/presist nok. Siden dette jo er første gang jeg strikker noe særlig av betydning, er jeg fristet til å rekke opp alt av midtborden og gå på en gang til for å få det perfekt. Bare usikker på om jeg skal gå for danskemønsteret i en litt utvidet variant i stedet, hvis det er lettere å strikke hver side for seg...  Mvh Ida-Strikkeamatør

  SvarSlett
 4. Hei Ida!

  Jeg strikket den danske varianten hvor hver side strikkes hver for seg. Jeg brukte en rundpinne til dette (fordi jeg liker det best). Aner ikke hva som egentlig er lettest, men den danske fungerte greitt for meg. Regner med at du legger ut det ferdige resultatet :-) Lykke til!

  SvarSlett
 5. Hei! Hvor stor rundpinne bruker du for å strikke ytterborden?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Eg har strikka kvar side for seg, fram og tilbake, så då betyr det ikkje så mykje kor lang rundpinne ein har. Bruk heller ein som er for lang, enn ein som er for kort.

   Slett