Translate

søndag 6. februar 2011

Fanatrøye

No og då tek eg til med prosjekt som ser kjekke ut, men som viser seg å verte langdryge. Å strikke kvit Fanatrøye til ein vaksen mann på pinnenr. 2,5 mm tek tid og er vel kanskje ikkje det luraste eg har funne på. Eg har teke pause frå heile prosjektet ei stund no, for det er ikkje SÅ spennande å strikke rillestrikk fram og tilbake, fram og tilbake.....

Til no er begge framstykka, ryggen og 3/4 av eine armen ferdig. Det går på fram (trur eg). Husfliden i Bergen hadde ikkje slike trøyer for sal, for det var ingen som ville strikka dei. Det skal du få meg til å tru. MEN, resultatet trur eg vert bra! Trøya er etter gamalt ei bestetrøye, og den kan og brukast til bunaden i staden for vestane og jakken. Oppskrift og meir historie kan du finne i boka Fanatrøyer.  

 Band og knappar er kjøpt inn på Husfliden i Bergen.  Sølvknappane heiter Holbergknappar og er kopi av ein gamal mynt. Fine! 


Detalj frå nederste del av framstykket (ikkje dampa enno!).

Nederst på armen.

"Diamantar" på øverste del av rygg og framstykker

Knappholet som ein kan skimte skal kantast med raud og gul ulltråd. Det skal og syast belegg på innsida av bomullstøy. Har ikkje gjort det før, men det vert vel ei råd......

1 kommentar:

  1. Det her ser spændende ud. Jeg er selv ved at strikke en Fanakofte, men den er i to farver. Jeg har vist meget at lære om fanatrøjer. På pind 2.5 kan jeg godt se at der er lang vej. Kan det ikke være tv-strik og så kan dú have noget mere spændende ved siden af?

    SvarSlett